LittleBigHelp

Community Centers i slumområderne Basanti Colony og Shree Krishna Colony, Indien

 

LittleBigHelp

Community Centers i slumområderne Basanti Colony og Shree Krishna Colony, Indien

 

LittleBigHelp blev stiftet i 2010 af Lisbeth Johansen med et ønske om at hjælpe de mennesker, i Indien, der ikke har adgang til de samme basale menneskerettigheder, sundhedshjælp og muligheder for uddannelse. Adskellige år med rejser og frivilligt arbejde, i Indien, gav Lisbeth den fornødne indsigt i den komplekse kultur og socioøkonomiske udfordringer. Det første community Lisbeth startede var LittleBigHelp i Kolkata, Vestbengalen.

LittleBigHelp arbejder for at uddanne og styrke udsatte børn og familier i Indien. Hvert år får 3.000 børn, unge og voksne direkte støtte gennem 25 projekter, som spænder fra skoleforberedelse for børn i slummen til korte erhvervsuddannelser for kvinder til projekter for børn med handicap.

Bygma Fonden har støttet to af LittleBigHelps Community Centers i slumområderne Basanti Colony og Shree Krishna Colony. Her får 85 børn fra slummen, som enten aldrig er startet i skole eller som er faldet ud af skolesystemet hjælp til at starte i en lokal skole efter et 12 måneders skoleforberedende forløb. 22.134 måltider er blevet serveret på de to centre, da børnene hver dag får et måltid mad for at øge deres indlæring.

Derudover har LittleBigHelp stort fokus på børnenes mentale trivsel. Sideløbende med dette ligger der et stort arbejde i at sikre forældrenes opbakning til deres børns skolegang. Hvis det ikke prioriteres af familien, dropper børnene ud af skolen, og de forbliver med stor sandsynlighed i et liv i fattigdom. Derfor er over 1.000 hjemmebesøg foretaget for at tjekke ind hos familierne og følge op på, at deres børn fortsat går i skole.

Fakta

Projekt:
Community Centers i slumområderne Basanti Colony og Shree Krishna Colony, Indien

Projektejer:
LittleBigHelp

Støtte år:
2023

Dette projekt støtter følgende Verdensmål

  

Se flere projekter