Mercy Ships

Maxillofacial kirurgiskindsats i Sierra Leone

Mercy Ships ejer og driver verdens største civile hospitalsskibe og bringer håb og helbredelse til nogle af verdens mest udsatte sammen med lokale samarbejdspartnere. Organisationen, der er repræsenteret i 16 lande, er baseret på et kristent værdigrundlag med næstekærlighed som omdrejningspunkt

Sierra Leone har kun tre læger pr. 100.000 indbyggere ifølge WHO, hvilket gør det til det land i Vestafrika med den laveste andel af læger. Adgangen til behandlingsmuligheder i Sierra Leone er så mangelfuld, at omkring 25 procent af alle dødsfald i landet kunne have været undgået, hvis patienterne havde modtaget kirurgisk behandling.

Derfor er hospitalsskibet Global Mercy, ladet med frivillige sygeplejersker, læger, tandlæger, maskinmestre, rengøringsassistenter og kantinemedarbejdere, sejlet til det vestafrikanske land og lagde i august 2023 til kaj til en 10 måneders lang feltmission.

I 2023 donerede Bygma Fonden 50.000 kroner i støtte til Mercy Ships’ maxillofaciale kirurgiske projekt i Sierra Leone. Specialet maxillofacial kirurgi omfatter kirurgiske indgreb relateret til munden, kæben, ansigtet og nakken. Under Mercy Ships’ 10 måneder lange ophold vil op til 408 mennesker få forvandlet deres liv gennem dette projekt, hvoraf ca. 1/3 er børn. Hver gang Mercy Ships udfører en operation, modtager lokale læger og sundhedsmedarbejdere undervisning i at varetage den selvsamme operation. På den måde forvandler Mercy Ships ikke kun liv for de mennesker, som ikke selv har adgang eller råd til en operation, de forvandler også sundhedssystemer og baner vejen for en bedre fremtid i nogle af Afrikas fattigste lande.

Fakta

Projekt:
Maxillofacial kirurgiskindsats i Sierra Leone

Projektejer:
Mercy Ships

Støtte år:
2023

Dette projekt støtter følgende Verdensmål:

  

Se flere projekter