Røde Kors

Akut humanitær hjælp til ofrene i Marokko

Den internationale Røde Kors-bevægelse er verdens største humanitære bevægelse. Bevægelsens hovedopgaver er at hjælpe nødstedte under krige og katastrofer ved at yde nødhjælp og beskyttelse. Røde Kors hjælper mennesker på begge sider af konflikten og i de fjerneste egne af verden, og er en neutral organisation.

Et voldsomt jordskælv ramte Marokko den 8. september 2023. Jordskælvet er det dødeligste i Marokko siden 2004, og efterlod store områder i ruiner. Det estimeres, at jordskælvet har påvirket mere end 500.000 mennesker.

Straks efter jordskælvet ramte, startede frivillige og kollegaer fra Marokko Røde Halvmåne hjælpearbejdet, og der blev arbejder på højtryk for at redde folk ud af ruinerne, transportere sårede til hospitalerne, give førstehjælp og psykosocial støtte.

Derudover blev vandinfrastrukturen blevet ramt, og adgangen til rent drikkevand begrænset, hvilket øger risikoen for sygdomme og andre sundhedsrelaterede udfordringer. Hospitaler og sundhedsklinikker var overfyldte, og ambulancerne svært ved at komme frem i bjergene.

Udover redningsarbejdet, psykosocial støtte og behandling af de sårede var der brug for vand, mad, husly og varme tæpper. Nætterne i de marokkanske bjerge er kolde, og mange står nu uden tag over hovedet.

 Støtten fra Bygma Fonden vil derfor blandt andet blive brugt på indkøb af basale nødhjælpsartikler i form af mad, vand, hygiejne- og husholdningsartikler samt psykosocial førstehjælp og finansiel støtte til jordskælvsofrene.

Fakta

Projekt:
Sundhedsindsats til udsatte kvinderReden Aarhus

Projektejer:
Røde Kors

Støtte år:
2023

Dette projekt støtter følgende Verdensmål:

  

Se flere projekter