Læger uden Grænser

Medicinsk assistance i Ukraine

Læger uden Grænser er en privat, international neutral medicinsk organisation, der yder nødhjælp, lægehjælp og medicinsk assistance  i over 72 lande. Beredskabet omfatter sundhedsydelser som bl.a. akutbehandlinger, epidemibekæmpelse, medicinske behandlinger af diverse folkesygdomme, kirurgi, fødsler og traumebehandling på mobile hospitaler.

2023 har været et år, som har kaldt på ekstraordinær humanitær nødhjælp og medicinske assistance verden over. Der har været et særligt fokus på at sikre lægehjælp og medicinsk assistance til nogle af de mange mennesker, som fortsat er ramt af krigen i Ukraine.

Netop krigen i Ukraine er en af de store kriser, som skrev sig på listen over humanitære kriser i februar 2022, og som desværre har varet i over 2 år.  Læger uden Grænser har været til stede siden krigen brød ud, hvor de har sikret lægehjælp, medicin, træning og basal nødhjælp – og er stadig til stede i landet. Her arbejder dedikerede læger, sygeplejersker, psykologer og dygtige koordinatorer utrætteligt for at yde medicinsk og humanitær hjælp til nogle af de mange civile i landet som har brug for vores hjælp.

De humanitære behov stiger desværre år efter år, og det sætter den globale folkesundhed under pres. Flere mennesker rammes af krige og katastrofer og må flygte fra eget hjem, og et stigende antal mennesker har brug for medicinsk assistance og lægehjælp.

Fakta

Projekt:
Medicinsk assistance i Ukraine

Projektejer:
Læger uden Grænser

Støtte år:
2023

Dette projekt støtter følgende Verdensmål:

  

Se flere projekter